Funkcja logarytmiczna.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
MiedzianyDawid
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 136
Rejestracja: 12 sie 2018, 21:51
Podziękowania: 112 razy
Płeć:

Funkcja logarytmiczna.

Post autor: MiedzianyDawid »

https://imgur.com/a/9yYWUk9 <---- zadanko w linku.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Funkcja logarytmiczna.

Post autor: radagast »

ScreenHunter_533.jpg
ScreenHunter_533.jpg (10.15 KiB) Przejrzano 1113 razy
\(f(x)=\log_ax+b\)
\(f(1)=3=b\)
\(f(2)=4 \So \log_a2+3=4 \So a=2\)
No to \(a-b=2-3=-1\)
ODPOWIEDZ