Logarytmy. Nierówność.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
knzxo
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 17 lis 2018, 10:59
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Logarytmy. Nierówność.

Post autor: knzxo »

log0,2|2x+1| >0
x^2 - 3x

0,2-podstawa logarytmu
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

Trzeba rozpatrzyć 2 przypadki : \(\frac{+}{+}\) oraz \(\frac{-}{-}\) dla \(x\in \rr \bez \{-\frac{1}{2},0,3\}\)
ODPOWIEDZ