zbiór wartości

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
sylwusia19
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 09 paź 2018, 23:17
Podziękowania: 13 razy

zbiór wartości

Post autor: sylwusia19 »

Dana jest funkcja f. Narysuj wykres funkcji g(x)= f(-x). Podaj zbiór wartości funkcji g oraz współrzędne punktów przecięcia się wykresów z osiami układu współrzędnych.
Załączniki
fff.jpg
fff.jpg (24.33 KiB) Przejrzano 960 razy
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

\(Wykres\;funkcji\;f(-x)\;otrzymasz\;po \;symetrycznym\;odbiciu\;f(x)\;względem\;osi\;OY\)

\(ZW=(- \infty ;3) \cup (3;+ \infty )\)
Punkt przecięcia wykresu y=f(-x) z osią OY bez zmian,czyli (0;5),
z osią OX symetryczny do danego,czyli (2;0).
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ