Zbiór wartości

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Tolonis
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 03 lis 2018, 17:23
Płeć:

Zbiór wartości

Post autor: Tolonis »

Jaki jest zbiór wartości? -> |4sin(2x)-3|
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

Najniższa wartość sinusa to (-1),a najwyższa to(+1)
\(|4\cdot(-1)-3|=|-7|=7\\|4 \cdot 1-3|=1\)
Jeszcze \(|f(x)\ge 0\)
\(ZW=<0;7>\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ