Uklady rownan

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Czika12
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 25 paź 2018, 19:01
Płeć:

Uklady rownan

Post autor: Czika12 »

Oblicz pole trójkąta ograniczonego prostą \(y= \frac{1}{2} x+3\) i wykresem funkcji \(f\):

a. \(f(x) = \begin{cases} 1\ \ \ \ \ \ \ \ dla \ \ x \in \left(- \infty ,-2 \right> \\x+3\ \ dla\ \ x \in \left( -2, \infty \right) \end{cases}\)
b.\(f(x) = \begin{cases} -x\ \ \ \ \ \ \ \ dla \ \ x \in \left(- \infty ,1 \right> \\2x-3\ \ dla\ \ x \in \left( 1, \infty \right) \end{cases}\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Uklady rownan

Post autor: radagast »

ScreenHunter_446.jpg
ScreenHunter_446.jpg (26.65 KiB) Przejrzano 888 razy
Czika12 pisze:Oblicz pole trójkąta ograniczonego prostą \(y= \frac{1}{2} x+3\) i wykresem funkcji \(f\):

a. \(f(x) = \begin{cases} 1\ \ \ \ \ \ \ \ dla \ \ x \in \left(- \infty ,-2 \right> \\x+3\ \ dla\ \ x \in \left( -2, \infty \right) \end{cases}\)
\(P= \frac{2 \cdot 2}{2}=2\)
ODPOWIEDZ