funkcje
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
\(f(x)= \frac{1}{1- \frac{2x}{x^2-3} } \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ dla \ \ \ \ \left( -1<\frac{2x}{x^2-3}<1 \wedge x^2-3 \neq 0\right)\)
Trochę uprość, trochę oblicz i dostaniesz ....
\(f(x)= \frac{x^2-3}{x^2-2x-3} \ \ \ \ \ dla \ \ \ \ x \in \left(- \infty .-3 \right) \cup \left( -1,1\right) \cup \left( 3, \infty \right)\)
brak miejsc zerowych
Trochę uprość, trochę oblicz i dostaniesz ....
\(f(x)= \frac{x^2-3}{x^2-2x-3} \ \ \ \ \ dla \ \ \ \ x \in \left(- \infty .-3 \right) \cup \left( -1,1\right) \cup \left( 3, \infty \right)\)
brak miejsc zerowych