Funkcje4

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
leszek23
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 13 lis 2017, 20:20
Podziękowania: 13 razy
Płeć:

Funkcje4

Post autor: leszek23 »

Zadanie 4.
Wyznacz granice funkcji:
a.) lim= (2x+3)/(3x-1)
lim x→∞

b.) lim= 2/(3x-1)
lim x→∞

c.) lim = (2x^2 + 3)/(3x-1)
lim x→ -∞
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

ODPOWIEDZ