równanie logarytmiczne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maxkor
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 126
Rejestracja: 07 cze 2015, 11:55
Podziękowania: 44 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

równanie logarytmiczne

Post autor: maxkor »

Wyzancz x gdy a>1
\(\log_{a} \left ( \frac{a^{3}\log_{a} \left (x^{2}+\frac{a^{2}}{4x} \right )}{12ax^2-16x^3}\right )-a^{\frac{12x^2}{a^2}-\frac{16x^3}{a^3}}=\left ( x^{2}+\frac{a^{2}}{4x} \right )\)
ODPOWIEDZ