Proszę o pomoc! !

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
natalinka977
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 11 sty 2018, 18:37
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Proszę o pomoc! !

Post autor: natalinka977 »

Napisz wzor funkcji liniowej ,ktorej wykres jest prosta równoległa do wykresu funkcji f (x)=2x-5 i przechodzi przez punkt o wspołrzednych A=(2,-3)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

\(y=2x+b\\
-3=2\cdot 2+b\\
-3=4+b\\
b=-7\\
y=2x-7\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ