Proszę o pomoc! !

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
natalinka977
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 11 sty 2018, 18:37
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Proszę o pomoc! !

Post autor: natalinka977 »

Proszę o pomoc !
Wyznacz miejsca zerowe funkcji f,opisanej wzorem
A)f (x)=(x-3)(x+3)podzielone przez x do kwadratu -3x
B)fx=-6+9
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

A)
\(f(x)= \frac{(x-3)(x+3)}{x^2-3x} \wedge x \in \rr \bez \left\{ 0,3\right\} \\
f(x)= \frac{x+3}{x} \wedge x \in \rr \bez \left\{ 0,3\right\}\)

Jedyne miejsce zerowe to \(x=-3\)

B)
f(x)=-6+9=3
Tu brak miejsc zerowych
ODPOWIEDZ