Wykesy funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
angela128
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 227
Rejestracja: 07 wrz 2010, 18:32
Podziękowania: 91 razy

Wykesy funkcji

Post autor: angela128 »

Narysuj wykresy funkcji
a) \(\frac{1}{2} cos2x-2
b) |-sin(x- \frac{ \pi }{4})+ \frac{1}{2}|
c) \frac{|sinx|}{sinx} dla x <-2 \pi , 2 \pi >
d) cosx+|cosx|\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Wykesy funkcji

Post autor: eresh »

angela128 pisze:Narysuj wykresy funkcji
a) \(\frac{1}{2} cos2x-2\)
\(y_1=\cos x\\
y_2=\cos 2x\\
y_3=\frac{1}{2}\cos 2x\\
y_4=f(x)\)

Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (36.39 KiB) Przejrzano 1427 razy
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Wykesy funkcji

Post autor: eresh »

angela128 pisze:Narysuj wykresy funkcji

b) \(|-sin(x- \frac{ \pi }{4})+ \frac{1}{2}|\)
\(y_1=\sin x\\
y_2=\sin (x-\frac{\pi}{4})-\frac{1}{2}\\
y_3=-y_2\\
y_4=|y_3|\)

Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (27.6 KiB) Przejrzano 1424 razy
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Wykesy funkcji

Post autor: eresh »

angela128 pisze:Narysuj wykresy funkcji
c) \(\frac{|sinx|}{sinx}\) dla\(x\in <-2 \pi , 2 \pi >\)


\(]f(x)=\begin{cases}1\mbox{ dla }\sin x> 0\\-1\mbox{ dla }\sin x<0\end{cases}\)
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (10.51 KiB) Przejrzano 1422 razy
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Wykesy funkcji

Post autor: eresh »

angela128 pisze:Narysuj wykresy funkcji

d) cosx+|cosx|[/tex]

\(f(x)=\begin{cases}2\cos x\mbox{ dla }\cos x\geq 0\\0\mbox{ dla }\cos x<0\end{cases}\)
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (10.24 KiB) Przejrzano 1422 razy
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ