wykres z wartością bezwzględną

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
angela128
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 227
Rejestracja: 07 wrz 2010, 18:32
Podziękowania: 91 razy

wykres z wartością bezwzględną

Post autor: angela128 »

Narysuj wykres funkcji \(f(x)=|2-x|+|x|\) Podaj jej zbiór wartości.
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

i \(f(x)=|2-x|+|x|= \begin{cases} 2x-2 \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ , x \ge 2 \\ 2 \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ , 0 \le x < 2 \\ -2x+2 \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ , x <0 \end{cases}\)
ODPOWIEDZ