Wyznacz dziedzinę funkcji f

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Tamcos
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 25 paź 2017, 22:46
Płeć:

Wyznacz dziedzinę funkcji f

Post autor: Tamcos »

Wyznacz dziedzinę funkcji f
\(f(x)= \log_ \frac{1}{2} |mx^2 +2 \sqrt{2} +m+1|\)
R0x
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 43
Rejestracja: 20 wrz 2012, 19:33
Podziękowania: 25 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: Wyznacz dziedzinę funkcji f

Post autor: R0x »

... w zależności od parametru \(m\)
Tamcos
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 25 paź 2017, 22:46
Płeć:

Post autor: Tamcos »

Dla jakich wartości parametru m dziedziną funkcji f jest zbiór liczb rzeczywistych
Przepraszam pomyliłam treść :(
R0x
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 43
Rejestracja: 20 wrz 2012, 19:33
Podziękowania: 25 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: R0x »

Jeśli \(m = 0\) to \(D = R\)
Jeśli \(m > 0\) i \(\Delta < 0\) to \(D = R\)
Jeśli \(m < 0\) i \(\Delta < 0\) to \(D = R\)

i wyznaczyć trzeba z trzech przypadków i zsumować
ODPOWIEDZ