Pole obszaru

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
easytank
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 43
Rejestracja: 03 paź 2015, 14:00
Podziękowania: 2 razy

Pole obszaru

Post autor: easytank »

1,Obliczyć Pole obszaru ograniczonego wykresem funkcji : f(x)= x^3+x^2-2x
2. Obliczyć długość części krzywej y^2=(x-1)^3 zawartej wewnątrz okręgu (x-3)^2+y^2=8
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Ad 1)
Ta krzywa nie ogranicza żadnego obszaru.

Ad 2)
Ta krzywa jest symetryczna względem osi OX.
Policz długość tylko górnej polówki (w granicach \(1 \le x \le 3\))
ODPOWIEDZ