objętośc bryły ograniczonej-całki

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lemon1617
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 105
Rejestracja: 22 lut 2016, 23:19
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

objętośc bryły ograniczonej-całki

Post autor: lemon1617 »

znaleźć objętośc bryły ograniczonej powierzchniami
\(y=x^2, z=x^2+y^2,
y=1,
z=0\)



pomógłby mi ktoś narysować wykres? bo nie wyobrażam sobie jak wygląda, i jak ograniczyć całkę :/
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: objętośc bryły ograniczonej-całki

Post autor: panb »

Może coś tu zobaczysz:
graph.png
graph.png (96.39 KiB) Przejrzano 1428 razy
lemon1617
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 105
Rejestracja: 22 lut 2016, 23:19
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

Post autor: lemon1617 »

nie wychodzi mi to zadanie :/ nie wiem jakie dać granice w całce dawałam że 0>=x>=1 i 1>=y>=x^2.... wynik ma wyjś 88/105... pomoże ktoś?
ODPOWIEDZ