Wykaż, że podana zależność jest tożsamością tryg.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
meetmebytheriver
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 08 gru 2016, 22:37
Podziękowania: 2 razy

Wykaż, że podana zależność jest tożsamością tryg.

Post autor: meetmebytheriver »

\(cos2 \alpha =\frac{tg \alpha }{tg2 \alpha -tg \alpha }\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

10,90zł brutto .
ODPOWIEDZ