oblicz pochodna

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
thoth
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 78
Rejestracja: 04 paź 2016, 19:11
Podziękowania: 27 razy
Płeć:

oblicz pochodna

Post autor: thoth »

oblicz pochodna prawostronna funkcji f(x)=2x-4|sinx| w punkcie x0=0
dziekuje
sebnorth
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 871
Rejestracja: 11 gru 2010, 17:46
Lokalizacja: Puck i Trójmiasto
Otrzymane podziękowania: 415 razy
Płeć:

Post autor: sebnorth »

\(\Lim_{h\to 0^{+} } \frac{2(0+h) - 4|\sin (0+h)| - (2\cdot 0 - 4|\sin(0)| )}{h} =\)

\(\Lim_{h\to 0^{+} } \frac{2h - 4|\sin (h)| }{h} =\)

\(2 - 4 \cdot \Lim_{h\to 0^{+} } \frac{\sin(h)}{h} =\)

\(2 - 4 \cdot 1 = -2\)
ODPOWIEDZ