Przebieg zmienności funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
KryzysowaNarzeczona
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 30 paź 2016, 17:53
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Przebieg zmienności funkcji

Post autor: KryzysowaNarzeczona »

Bardzo proszę o pomoc przy zbadaniu przebiegu zmienności funkcji. Głównie interesują mnie miejsca zerowe, zachowania na brzegach (czyli granice funkcji), punkty krytyczne i monotoniczność.

a) \(y= \frac{2}{x} + 1+3x\), gdy \(x>0\)

b) \(y=-3x+x^3\), gdy \(- \infty <x< \infty\)
ODPOWIEDZ