Pomocy Funkcja Liniowa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
nicola01
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 12 sty 2017, 09:43
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Pomocy Funkcja Liniowa

Post autor: nicola01 »

Jaki to układ równań ? Przedstaw jego interpretację :
-2x+y=-1
2x-y=4
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

\(\begin{cases}y=2x-1\\y=2x-4\end{cases}\)
jest to układ sprzeczny (prostej y=2x-1 i y=2x-4 są równoległe)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ