Funkcja f przyporządkowuje każdej liczbie ze zbioru x=(1,2,3,4,5,6,7,8) resztę dzielenia przez 4 .
Przedstaw funkcje f za pomocą tabeli, grafu i wykresu
Pomocy Funkcja Liniowa
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 18457
- Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 9161 razy
To nie jest funkcja liniowa.
Podam Ci wartości funkcji dla poszczególnych argumentów:
\(f(1)=1\\f(2)=2\\f(3)=3\\f(4)=0\\f(5)=1\\f(6)=2\\f(7)=3\\f(8)=0\)
Tabelkę i graf zrobisz samodzielnie,bo masz pary \((x;y)\)
\((1;1),(2;2),(3;3),(4;0),(5;1),(6;2),(7;3),(8;0)\)
Zaznacz punkty o podanych współrzędnych (x;y) i otrzymasz wykres funkcji .
Wykres składa się z ośmiu punktów o danych współrzędnych.
Podam Ci wartości funkcji dla poszczególnych argumentów:
\(f(1)=1\\f(2)=2\\f(3)=3\\f(4)=0\\f(5)=1\\f(6)=2\\f(7)=3\\f(8)=0\)
Tabelkę i graf zrobisz samodzielnie,bo masz pary \((x;y)\)
\((1;1),(2;2),(3;3),(4;0),(5;1),(6;2),(7;3),(8;0)\)
Zaznacz punkty o podanych współrzędnych (x;y) i otrzymasz wykres funkcji .
Wykres składa się z ośmiu punktów o danych współrzędnych.
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.