zbiór wartości
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zbiór wartości
Określ zbiór wartości funkcji \(f(x)= sin(x- \frac{ \pi }{3}) + sin(x+ \frac{ \pi }{3})\)
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
\(f(x)=\sin (x-\frac{\pi}{3})+\sin (x+\frac{\pi}{3})\\
f(x)=2\sin\frac{x-\frac{\pi}{3}+x+\frac{\pi}{3}}{2}\cos\frac{x-\frac{\pi}{3}-x-\frac{\pi}{3}}{2}\\
f(x)=2\sin x\cos \frac{\pi}{3}\\
f(x)=2\cdot\frac{1}{2}\sin x\\
f(x)=\sin x\\
ZW=[-1,1]\)
f(x)=2\sin\frac{x-\frac{\pi}{3}+x+\frac{\pi}{3}}{2}\cos\frac{x-\frac{\pi}{3}-x-\frac{\pi}{3}}{2}\\
f(x)=2\sin x\cos \frac{\pi}{3}\\
f(x)=2\cdot\frac{1}{2}\sin x\\
f(x)=\sin x\\
ZW=[-1,1]\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę