Wielomiany

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karolcia91angel
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 07 paź 2008, 19:53

Post autor: karolcia91angel »

Wyznacz punkty wspolne wykresu wielomianu w i prostej l

a ) w (x)= 1/3 x do trzeciej +x +2 ; l: y 4x+2
b) w (x) = 4x do trzeciej - x do drugiej -5x+3 l; y= 3x +1
c) w(x) = x do piatej - 4x do czwartej + 3x do trzeciej +x do drugiej l; y = 4x-3
d ) w (x)= x do trzeciej - 3x do drugiej - 2x +9 l y= 2x-3
Ostatnio zmieniony 19 paź 2008, 17:43 przez karolcia91angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ