funkcja liniowa, dziekuje za pomoc....

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

funkcja liniowa, dziekuje za pomoc....

Post autor: anetka10 »

Dla jakich wartosci parametru m rozwiazaniem ukladu x+my=3 i mx+4y=m jest para liczb (x,y) spelniajaca nierownosc x+2y-3<=0 ? - oto zadanie prosilam we wczesniejszym poscie, dostalam link do rozwiazania, ale pod tym linkiem jest calkiem inne zadanie...


Wyznacz te wartosci parametru m, dla ktorych punkt przeciecia prostych o rownaniach 2x+y-7m+7=0 i x+3y+5m^2-6m+1=0 nalezy do 3 cwiartki ukladu wspolrzednych.


Dla jakich wartosci parametru p proste x-y-p^2+1=0 i x+y-p^2+2p+3=0 przecinaja sie w punkcie nalezacym do wnętrza prostokata o wierzcholkach A=(4,-1), B=(10,-1), C=(10,2), D=(4,2)?


Funkcja f okreslona wzorem fx= pix+ pi^2. Prosta k jest wykresem funkcji f.
-oblicz wspolrzedne punktu przeciecia prostej k z wykresem funkcji gx=x+pi
- znajdz rownanie prostej przechodzacej przez punkt K=(-1, pi) i rownoleglej do prostej k.


Funkcja f okreslona wzorem fx= pierwiastek z 3 koniecpierwiastka *x + pierwistek z 6
-podaj miare kata ostrego, jaki tworzy wykres funkcji gx=x+0,01 z prosta bedaca wykresem funkcji f.


Rozstrzygnij czy wykresy funkcji fx= 0.5x+4, gx=0.1x +36 i hx= -x+124 przecinaja sie w jednym punkcie.




Bardzo dziekuje za pomoc
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1853
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

anetka10 pisze:Dla jakich wartosci parametru m rozwiazaniem ukladu x+my=3 i mx+4y=m jest para liczb (x,y) spelniajaca nierownosc x+2y-3<=0 ?
http://www.zadania.info/4920695
Wyznacz te wartosci parametru m, dla ktorych punkt przeciecia prostych o rownaniach 2x+y-7m+7=0 i x+3y+5m^2-6m+1=0 nalezy do 3 cwiartki ukladu wspolrzednych.
http://www.zadania.info/6782377
Dla jakich wartosci parametru p proste x-y-p^2+1=0 i x+y-p^2+2p+3=0 przecinaja sie w punkcie nalezacym do wnętrza prostokata o wierzcholkach A=(4,-1), B=(10,-1), C=(10,2), D=(4,2)?
http://www.zadania.info/9510753
Funkcja f okreslona wzorem fx= pix+ pi^2. Prosta k jest wykresem funkcji f.
-oblicz wspolrzedne punktu przeciecia prostej k z wykresem funkcji gx=x+pi
- znajdz rownanie prostej przechodzacej przez punkt K=(-1, pi) i rownoleglej do prostej k.
http://www.zadania.info/4377774
Funkcja f okreslona wzorem fx= pierwiastek z 3 koniecpierwiastka *x + pierwistek z 6
-podaj miare kata ostrego, jaki tworzy wykres funkcji gx=x+0,01 z prosta bedaca wykresem funkcji f.
http://www.zadania.info/3833377
Rozstrzygnij czy wykresy funkcji fx= 0.5x+4, gx=0.1x +36 i hx= -x+124 przecinaja sie w jednym punkcie.
http://www.zadania.info/2972325
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

Post autor: anetka10 »

wielkie dzieki
ODPOWIEDZ