Matematyka z Sensem, trygonometria

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
doris
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 27 kwie 2008, 15:16

Post autor: doris »

zadanie 15, zestaw nr 2

Znajdź największą i najmniejszą wartość funkcji f(x)= (pierwiastek z 3 )sinx+cosx w przedziale
<0;2"pi">

Odp.
m=-2, M=2

PS. można jakoś wpisywać tutaj na forum symbole matematyczne takie jak np. pierwiastki???
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ