prawdopodobieństwo

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
xenoneq_o0
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 82
Rejestracja: 26 kwie 2021, 14:36
Podziękowania: 26 razy
Płeć:

prawdopodobieństwo

Post autor: xenoneq_o0 »

3 osoby zdają egzamin. Oblicz prawdopodobieństwo, że wszystkie dostaną różne oceny (oceny 1-6)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: prawdopodobieństwo

Post autor: radagast »

\( \frac{6 \cdot 5 \cdot 4}{6 \cdot 6 \cdot 6}= \frac{5 }{ 9} \)
xenoneq_o0
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 82
Rejestracja: 26 kwie 2021, 14:36
Podziękowania: 26 razy
Płeć:

Re: prawdopodobieństwo

Post autor: xenoneq_o0 »

radagast pisze: 14 wrz 2022, 17:31 \( \frac{6 \cdot 5 \cdot 4}{6 \cdot 6 \cdot 6}= \frac{5 }{ 9} \)
Okej już rozumiem
ODPOWIEDZ