Liczba palindromiczna

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

Liczba palindromiczna

Post autor: alanowakk »

Liczba palindromiczna to liczba, której cyfry czytane od końca dają ta sama liczbę. Ile jest liczb palindromicznych siedmiocyfrowych w których pierwsza i druga cyfra są takie same.
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Liczba palindromiczna

Post autor: eresh »

alanowakk pisze: 20 kwie 2021, 21:32 Liczba palindromiczna to liczba, której cyfry czytane od końca dają ta sama liczbę. Ile jest liczb palindromicznych siedmiocyfrowych w których pierwsza i druga cyfra są takie same.
\(9\cdot 1\cdot 10\cdot 10\cdot 1\cdot 1\cdot 1\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

Re: Liczba palindromiczna

Post autor: alanowakk »

Dzięki a dlaczego na 5 miejscu jest 1?
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

Re: Liczba palindromiczna

Post autor: alanowakk »

Nie powinno być 10?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Liczba palindromiczna

Post autor: eresh »

piąta musi być taka sama jak trzecia
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

Re: Liczba palindromiczna

Post autor: alanowakk »

Ok rozumiem
ODPOWIEDZ