PRAWDOPODOBIEŃSTWO

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dzankes
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 27 mar 2020, 19:02
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

PRAWDOPODOBIEŃSTWO

Post autor: dzankes »

Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania jednego orła w trzykrotnym rzucie monetą.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2020, 00:29 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunąłem zdublowane zadania
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: PRAWDOPODOBIEŃSTWO

Post autor: kerajs »

\(P(1o, 2r)= { 3\choose 2}( \frac{1}{2} )^1(\frac{1}{2})^2 =\frac{3}{8}\)
ODPOWIEDZ