Ze zbioru funkcji \(f(x)=ax^2+b\), gdzie a,b są liczbami całkowitymi z przedziału \(<-10,5>\) losujemy jedną funkcję.
Wynacz prawdopodobieństwo wylosowania funkcji, która ma jedno miejsce zerowe.
prawdopodobieństwo
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: prawdopodobieństwo
\(\overline{\overline{\Omega}}=16\cdot 16\\
a\neq 0 \;\; \wedge \;\;b=0\\
\overline{\overline{A}}=15\cdot 1\\
P(A)=\frac{15}{256}\)
a\neq 0 \;\; \wedge \;\;b=0\\
\overline{\overline{A}}=15\cdot 1\\
P(A)=\frac{15}{256}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę