Prawdopobieństwo

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zadaniastatmat
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 18 paź 2016, 23:14
Płeć:

Prawdopobieństwo

Post autor: zadaniastatmat »

Doświadczenie polega na wylosowaniu liczby z przedziału <0,1>, niech A będzie zdarzeniem:
wylosowana liczba jest większa od a i mniejsza od b (0<a<b<1). Wykonaj N=1000 powtórzeń.
Przedstaw częstość zdarzenia A jako funkcję numeru próby.
a=0,25 b=0,5
ODPOWIEDZ