Kostka do gry- prawdopodobieństwo

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Kostka do gry- prawdopodobieństwo

Post autor: wsl1993_ »

Rzucamy dwiema kostkami do gry. Oblicz prawdopodobieństwo:
a) wyniki na obu kostkach różnią się o 3 oczka
b) liczba oczek jest jednakowa
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(P(a)=P(b)= \frac{1}{6}\)
ODPOWIEDZ