Doświadczenie losowe polega na trzykrotnym rzucie monetą. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia , że w pierwszym i trzecim rzucie wypadną różne strony monety.
Znam odpowiedź tylko proszę o rozpisanie zadania.
PRAWDOPODOBIEŃSTWO
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
też znam ale nie chce mi się pisać tak jak tobie wpisać w wyszukiwarkę
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
A mi się chce
\(\Omega = \left\{ \left(000 \right),\left(00R \right),\left(0R0 \right),\left(R00 \right),\left(0RR \right),\left(RR0 \right),\left(R0R \right),\left(RRR \right), \right\}\)
\(\kre{ \kre{ \Omega } } =8\)
\(A = \left\{ \left(00R \right),\left(R00 \right),\left(0RR \right),\left(RR0 \right)\right\}\)
\(\kre{ \kre{A } } =4\)
\(P(A)= \frac{4}{8}= \frac{1}{2}\)
\(\Omega = \left\{ \left(000 \right),\left(00R \right),\left(0R0 \right),\left(R00 \right),\left(0RR \right),\left(RR0 \right),\left(R0R \right),\left(RRR \right), \right\}\)
\(\kre{ \kre{ \Omega } } =8\)
\(A = \left\{ \left(00R \right),\left(R00 \right),\left(0RR \right),\left(RR0 \right)\right\}\)
\(\kre{ \kre{A } } =4\)
\(P(A)= \frac{4}{8}= \frac{1}{2}\)
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re:
bo masz anielską cierpliwość;)radagast pisze:A mi się chce
w dodatku wygrałaś wyścig
ale nie licz nawet na jedno słówko podziękowania
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl