PRAWDOPODOBIEŃSTWO 4

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
leszek23
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 13 lis 2017, 20:20
Podziękowania: 13 razy
Płeć:

PRAWDOPODOBIEŃSTWO 4

Post autor: leszek23 »

O zdarzaniach losowych A i B wiemy, że P(A)=1/2, P(B)= 2/3, P(A U B)=4/5.
Oblicz:
a.) P(A ∩ B)
b.) P(A \B)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: PRAWDOPODOBIEŃSTWO 4

Post autor: kerajs »

a.) P(A ∩ B)=P(A)+P(B)-P(A U B)
b.) P(A \B)=P(A)-P(A ∩ B)=P(A U B)-P(B)
ODPOWIEDZ