prawdopodobieństwo - potrzbna pilna pomoc!

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Wiktoria5698
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 30 lis 2017, 18:36
Podziękowania: 9 razy

prawdopodobieństwo - potrzbna pilna pomoc!

Post autor: Wiktoria5698 »

Dany jest rozkład dwumianowy, w którym"

n=4
p=0,1

Ile wynosi:

\(P(x = 0)\)
\(P(x \ge 1)\)
\(P(x = 3,2)\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

znasz wzór :?:
























to podstaw :!:





















pomocny może być kalkulator :)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Wiktoria5698
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 30 lis 2017, 18:36
Podziękowania: 9 razy

Post autor: Wiktoria5698 »

znam wzór, mam problem z tą nierównością i P(x=3,2) :( bardzo proszę o pomoc
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ