zadanie z metodologii badań społecznych

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
inka_pl
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 412
Rejestracja: 13 sty 2010, 22:23
Podziękowania: 289 razy

zadanie z metodologii badań społecznych

Post autor: inka_pl »

Zadanie 1.
Dane są wyniki : N=90;średnia =2,4,przedział wyniku = 0-3 ;odchylenie standardowe =1.9 ;skośność = -1.9
Odpowiedz na pytania :
1a. średnia jest :a.wysoka b.niska
1b odchylenie standardowe jest: a.niskie b.wysokie.
1c. średnia jest : a.wiarygodna b.niewiarygodna.
1d. rozkład z próbki w tym badaniu zależy od: a.liczby N; b.skośności ; c.średniej ;d.od przedziału wyniku skojarzonego z N

Proszę o pomoc
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Umieściłaś zadanie w złym dziale, tutaj jest dobrze: viewtopic.php?f=39&t=82679
klonowanie go nic nie da, majówka ;)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
inka_pl
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 412
Rejestracja: 13 sty 2010, 22:23
Podziękowania: 289 razy

Re: zadanie z metodologii badań społecznych

Post autor: inka_pl »

Umieściłam tylko źle bo w szkole średniej a to dotyczy studiów ale w dziale dobrym bo z kolei to zadanie jest ze statystyki.I nie chodziło o sklonowanie tylko o przeniesienie do sekcji studia.
ODPOWIEDZ