Prawdopodobieńtwo warunkowe

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ala_123
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 23 wrz 2016, 22:31
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Prawdopodobieńtwo warunkowe

Post autor: Ala_123 »

Niech A,B \(\subset \Omega\) oraz P(B)=0,5, P(B\A)=0,2. Wtedy prawdopodobieństwo warunkowe P(A|B) jest równe..?
Proszę o pomoc (ma wyjść 0,6)
Sincerite
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 27 paź 2016, 01:36
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: Sincerite »

\(P(B \bez A) = P(B) - P(A \cap B)\)

\(P(A \cap B) = \frac{3}{10}\)

\(P(A|B) = \frac{P(A \cap B)}{P(B)} = \frac{6}{10}\)
ODPOWIEDZ