Prawdopodobieństwo - dowód

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Maydan
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 31 mar 2015, 18:01
Podziękowania: 3 razy

Prawdopodobieństwo - dowód

Post autor: Maydan »

Wiedząc, że \(P(A' \cap B')=P(A')*P(B')\)
udowodnij: \(P(A \cap B)=P(A)*P(B)\)
sebnorth
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 871
Rejestracja: 11 gru 2010, 17:46
Lokalizacja: Puck i Trójmiasto
Otrzymane podziękowania: 415 razy
Płeć:

Post autor: sebnorth »

\(A' \cap B' = (A \cup B)'\)

\(1-P(A\cup B) = (1 - P(A))(1-P(B))\)

\(1-P(A) - P(B) + P(A\cap B) = 1 - P(B) - P(A) + P(A)P(B)\)
ODPOWIEDZ