Prawdopodobieństwo, działanie na zbiorach

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dzikabomba
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 06 lut 2016, 17:26

Prawdopodobieństwo, działanie na zbiorach

Post autor: dzikabomba »

Witam, potrzebuję pomocy z następującym zadaniem.
Dane są zdarzenia A \(\subset\Omega\), B \(\subset\Omega\) takie, że P(A') = \(\frac{5}{6}\), P(A \(\cup\) B') = \(\frac{7}{12}\) i P(A \(\cap\) B') = \(\frac{1}{12}\). Wykaż, że P(B) = 1/2.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Prawdopodobieństwo, działanie na zbiorach

Post autor: radagast »

16,30 pln i rozwiązanie masz na ekranie :),
dzikabomba
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 06 lut 2016, 17:26

Re: Prawdopodobieństwo, działanie na zbiorach

Post autor: dzikabomba »

To znaczy?
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

To znaczy, że jeśli zapłacisz mi 16,30 (cena zawiera podatek) to Ci prześlę rozwiązanie.
Ale , szczerze mówiąc, uważam, że lepiej będzie jeśli przejrzysz podręcznik (bo przypuszczam, że notatek z lekcji nie posiadasz) i spróbujesz sam.
A jeśli zdecydujesz się na przeglądanie podręcznika, to szukaj w temacie własności prawdopodobieństwa.
ODPOWIEDZ