Twierdzenie de Moivre'a-Laplace'a

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karolakkkk
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 129
Rejestracja: 23 lis 2014, 16:48
Podziękowania: 86 razy

Twierdzenie de Moivre'a-Laplace'a

Post autor: karolakkkk »

Wyznacz t:

\(1-P\left(\frac{S_n-np}{\sqrt{np(1-p)}}\le
\frac{t+0,5-np}{\sqrt{np(1-p)}}\right)+P\left(\frac{S_n-np}{\sqrt{np(1-p)}}<
\frac{200-t-0,5-np}{\sqrt{np(1-p)}}\right)<0,001\)


lub inaczej przeze mnie zapisane:
\(1-\Phi \left(\frac{t+0,5-np}{\sqrt{np(1-p)}}\right)+\Phi \left(\frac{200-t-0,5-np}{\sqrt{np(1-p)}}\right)<0,001\)

Bardzo proszę o pomoc :) z góry dziękuję :)
ODPOWIEDZ