Własnosci prawdopodobienstwa, 1 krotkie zadanko, potrzebne n

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
abc
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 29 paź 2008, 14:41

Post autor: abc »

Witam, jestem tu nowy :)

Mam problem z tym zadankiem: Wiadomo, ze P(A)=3/25, P(B')=7/10, P(AuB)=4/10. Oblicz P(AB), P(A'iloczynB). Liczenia tu nie ma za wiele, ale prosze o dokladne rozpisanie toku myslowego (to jest tu najwazniejsze) abym zrozumial to zadanie.

Bardzo zalezy mi, aby rozwiazanie bylo na dzis...
Pozdrawiam


PS. W jednym zbiorze natknalerm sie na zapis: P(A-B). Co to oznacza? Chyba czegos takiego nie ma? Moze chodzi o P(AB)???
abc
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 29 paź 2008, 14:41

Post autor: abc »

naprawde zalezy mi na tym krotkim zadanku na dzis


dziekuje bardzo
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1853
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Pechowo trafiłeś na przebudowę forum :)
http://www.zadania.info/7905714
ODPOWIEDZ