zadanie z prawdopodobieństwa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
aska1990
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 11 cze 2008, 19:43

Post autor: aska1990 »

Zad.1
Wiadomo, że P( A ∩ B')=P(B ∩ A'), P(A U B)=0,75, P(A ∩ B)=0,25. Oblicz: P(B), P(AB).

Zad.2
Wykaż, że jeśli A,B są dowolnymi zdarzeniami przestrzeni Omega, to P(A U B)=P(A) + P(B) - P(A ∩ B).
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Popatrz sobie tutaj
http://www.zadania.info/d487/1
a dokładnie to Ci napiszę jutro.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

aska1990
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 11 cze 2008, 19:43

Post autor: aska1990 »

dziękuje bardzo za pomoc:)
ODPOWIEDZ