Zdarzenia w przestrzeni

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Kinga0475
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 02 kwie 2009, 19:13

Zdarzenia w przestrzeni

Post autor: Kinga0475 »

Niech A, B będą zdarzeniami zawartymi w przestrzeni omega. Wiedząc, że P(A)= 0,62, P(B)= 0,8 i P(A w sumie B)=0,5, oblicz P(A część wspólna B) i P(A-B).
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

Czy na pewno\(P(A\cup B)=0,5\)?
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

skorzystaj ze wzorów:

\(P(A \cup B) = P(A)+P(B)-P(A \cap B) \\ \ \\
P(A-B)=P(A)-P(A\cap B)\)


nie podstawiam wartości ponieważ podałaś błędne
ODPOWIEDZ