Matematyka z Sensem, prawdopodobienstwo

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
doris
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 27 kwie 2008, 15:16

Post autor: doris »

zadanie 13 z zestawu nr 1 :)

Na trzech loteriach kupiono po jednym losie. Prawdopodobieństwo wygrania na pierwszej loterii wynosi 50%, na drugiej 60% a na trzeciej 70%. Jakie jest prawdopodobieństwo:
a) wygrania na trzech loteriach
b) niewygrania na żadnej
c) wygranie przynajmniej na jednej loterii

Odp.
a) 21/100
b) 6/100
c) 47/50

Dziękuję za pomoc :)
doris
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 27 kwie 2008, 15:16

Post autor: doris »

zadanie 20, zestaw nr 2

O zdarzeniach A i B wiadomo, że P(B)=0,6
P(AuB)=0,9
P(A/B')=0,5
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A.

Odp:
P(A)=0,7

:)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1861
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ