prostopadloscian

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
martucha1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 11 mar 2010, 15:34

prostopadloscian

Post autor: martucha1 »

oblicz objętośc i pole całkowite protopadłościanu o wymiarach 3cm x 5cm x 6cm.
anex12345
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 413
Rejestracja: 27 mar 2010, 12:23
Podziękowania: 123 razy
Otrzymane podziękowania: 25 razy
Płeć:

Post autor: anex12345 »

objetosc :
V=abH=3*5*6=90 cm^3
Pc=2ab+2bH+2aH=2*3*5+2*5*6+2*3*6=...
martucha1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 11 mar 2010, 15:34

Post autor: martucha1 »

a skad sie wzięlo 690?
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

martucha1 pisze:a skad sie wzięlo 690?
V=3*5*6 = 90 (jak widać klawisz = nie zadziałał) :D
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
martucha1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 11 mar 2010, 15:34

Post autor: martucha1 »

ahh! tak.. dzięki ;)
ODPOWIEDZ