Sześcian
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
Re: Sześcian
Trójkąt KLM jest trójkątem równobocznym o boku \( \sqrt{2} \)
Zatem pole trójkąta KLM to \( \frac{ \sqrt{2}^2 \sqrt{3} }{3}= \frac{ \sqrt{3} }{2} \)
Zatem pole trójkąta KLM to \( \frac{ \sqrt{2}^2 \sqrt{3} }{3}= \frac{ \sqrt{3} }{2} \)
- Jerry
- Expert
- Posty: 3511
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 50 razy
- Otrzymane podziękowania: 1918 razy