stozek

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ktosek666
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 18 lut 2010, 11:32

stozek

Post autor: ktosek666 »

zakonczenie wieży jest stozkiem o promieniu podstawy r=3 i tworzacej l=5m ile m2 blachy trzeba kupic na pokrycie zakonczenia wiezy jezeli na skrawki i spojenia nalezy doliczyc 10% jaki jest orientacyjny koszt tego pokrycia jesli m2 dachowek z blachy kosztuje 43,78zl? wynik podaj z dokladnoscia do 10zl
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Kolejność obliczeń:
1. Policz pole boczne stożka \(P_b\)
2. Policz ilość blachy, czyli \(P=P_b+0,10P_b\)
3. Policz koszt, czyli \(43,78P\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ