proste na płaszczyźnie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 243
- Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
- Podziękowania: 132 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
proste na płaszczyźnie
Dwie proste równoległe \(AB\) i \(CD\) odległe od siebie o \(6 cm\) leża na płaszczyźnie \(\pi\) . punkt \(S\) leży poza tą płaszczyzną w odległości \(25 cm\) od prostej \(AB\) i \(29 cm\) od prostej \(CD\). wyznacz odległość punktu \(S\) od płaszczyzny \(\ \pi \).
- Jerry
- Expert
- Posty: 3527
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 50 razy
- Otrzymane podziękowania: 1934 razy
Re: proste na płaszczyźnie
I był sobie trójkąt o podstawie \(6\) oraz ramionach \(25,\ 29\). A jego wysokość jest szukaną odległością...
\(d=\frac{\sqrt{30\cdot24\cdot5\cdot1}}{\frac{1}{2}\cdot6}=\cdots\)
Pozdrawiam
\(d=\frac{\sqrt{30\cdot24\cdot5\cdot1}}{\frac{1}{2}\cdot6}=\cdots\)
Pozdrawiam
-
- Często tu bywam
- Posty: 243
- Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
- Podziękowania: 132 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
-
- Często tu bywam
- Posty: 243
- Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
- Podziękowania: 132 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Re: proste na płaszczyźnie
Dobra już wiem o co chodzi chyba dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 23:37 przez Amtematiksonn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Często tu bywam
- Posty: 243
- Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
- Podziękowania: 132 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć: