Graniastosłup prawidłowy ośmiokątny
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 243
- Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
- Podziękowania: 132 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Graniastosłup prawidłowy ośmiokątny
Krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego ośmiokątnego ma długość 5 cm, a krawędź boczna długość 6 cm. Wobec tego pole powierzchni bocznej tego graniastosłupa jest równe... ?
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: Graniastosłup prawidłowy ośmiokątny
\(a=5\\
b=6\\
P_b=8\cdot 6\cdot 5\)
(każda ściana boczna jest prostokątem o wymiarach \(5 \times 6\)
b=6\\
P_b=8\cdot 6\cdot 5\)
(każda ściana boczna jest prostokątem o wymiarach \(5 \times 6\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę