Prostopadłościan

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Amtematiksonn
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 243
Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
Podziękowania: 132 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Prostopadłościan

Post autor: Amtematiksonn »

Gdyby wszystkie krawędzie prostopadłościanu P były o 25% krótsze, to mielibyśmy prostopadłościan, którego objętość stanowiłaby... ?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Prostopadłościan

Post autor: eresh »

\(V_1=xyz\\
V_2=0,75x\cdot 0,75y\cdot 0,75z=\frac{27}{64}V_1\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Amtematiksonn
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 243
Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
Podziękowania: 132 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: Prostopadłościan

Post autor: Amtematiksonn »

Dziękuję bardzo :)
ODPOWIEDZ