graniastosłup
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
graniastosłup
w kwadratowej kartce papieru o krawędzi długości 20 cm wycięto w narożach dwa kwadraty i dwa prostokąty. pozostała część stanowi siatkę graniastosłupa prawidłowego czworokątnego. Oblicz jego objętość.
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
Re: graniastosłup
Tu nie ma jednoznacznej odpowiedzi .
Kwadraty mogą być 4x4, a prostokąty 4x10 i wtedy objętość jest 4x6x12=228
lub
Kwadraty mogą być 5x5, a prostokąty 5x10 i wtedy objętość jest 5x5x10=250
lub wiele innych
Można tylko powiedzieć, że ta objętość jest liczbą z przedziału (0,250)
Kwadraty mogą być 4x4, a prostokąty 4x10 i wtedy objętość jest 4x6x12=228
lub
Kwadraty mogą być 5x5, a prostokąty 5x10 i wtedy objętość jest 5x5x10=250
lub wiele innych
Można tylko powiedzieć, że ta objętość jest liczbą z przedziału (0,250)