Proszę o rozwiązanie zaznaczonych zadań. Z góry serdecznie dziękuje
kilka zadań
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
19.
\(P_p=\frac{7\cdot10}{2}=35cm^2\\V=35\cdot8=280cm^3\)
A.
20.
\(a^3=8\\a=2\\P_c=6a^2\\P_c=24cm^2\)
B.
22.
\(V=\frac{1}{3}\cdot\frac{4^2\sqrt{3}}{4}\cdot12=16\sqrt{3}\)
A.
25.
\(r=H\\\frac{1}{3}\pi\ r^2H=9\pi\\r^2H=27\\r^3=27\\r=H=3\\l=3\sqrt{2}\)
A.
10.
\(\frac{\pi\ r^2\cdot2H}{\frac{1}{3}\pi\ r^2H}=6\)
B.
14.
\(a^2h=144\\2a^2+4ah=168\\6 \times 6 \times 4\)
C.
15.
\(l=8\\r=4\\P_b=\pi\ rl=32\pi\)
C.
\(P_p=\frac{7\cdot10}{2}=35cm^2\\V=35\cdot8=280cm^3\)
A.
20.
\(a^3=8\\a=2\\P_c=6a^2\\P_c=24cm^2\)
B.
22.
\(V=\frac{1}{3}\cdot\frac{4^2\sqrt{3}}{4}\cdot12=16\sqrt{3}\)
A.
25.
\(r=H\\\frac{1}{3}\pi\ r^2H=9\pi\\r^2H=27\\r^3=27\\r=H=3\\l=3\sqrt{2}\)
A.
10.
\(\frac{\pi\ r^2\cdot2H}{\frac{1}{3}\pi\ r^2H}=6\)
B.
14.
\(a^2h=144\\2a^2+4ah=168\\6 \times 6 \times 4\)
C.
15.
\(l=8\\r=4\\P_b=\pi\ rl=32\pi\)
C.